Sunday, May 19, 2024
Στρατηγική Επικοινωνία

Πολιτική διαφήμιση της Kari Lake. – Μία ανάλυση

Περιγραφή

Θεματικά η διαφήμιση χωρίζεται σε τρία διακριτά μέρη. Το πρώτο μέρος παρουσιάζει την καταγωγή της υποψηφίου, μεγαλωμένη σε μία φτωχή εννεαμελή οικογένεια όπου όλοι έπρεπε να εργαστούν για να επιζήσουν και με βαθιά πίστη στον Θεό. Επίσης γίνεται αναφορά στις σπουδές τις και το γεγονός ότι εργάστηκε ως επιστάτης για τα δίδακτρα της. Θεωρεί τον Ρέιγκαν ως τον ήρωα της και είναι και ο λόγος που γράφτηκε στο κόμμα των Pεπουμπλικάνων όταν έκλεισε τα 18.

Το δεύτερο μέρος παρουσιάζει την επαγγελματική καριέρα της υποψηφίου στην πολιτεία της Αριζόνας. Αγαπά την πολιτεία της και οι άνθρωποι την αγαπούν επίσης. Όταν ήταν στην τηλεόραση οι άνθρωποι έβλεπαν τις ειδήσεις διότι είχαν εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ. Αλλά μετά την πανδημία και τον Covid αυτή η σχέση χάθηκε και τα ΜΜΕ δεν είναι έντιμα και ηθικά και μετά από παρότρυνση από τον Θεό παραιτήθηκε από την τηλεόραση διότι δεν μπορούσε πλέον να εργάζεται σε ανήθικα ΜΜΕ. Μετά από αυτό ο κόσμος την παρότρυνε να τρέξει για κυβερνήτης της Αριζόνα.

Το τρίτο μέρος είναι η υποψήφια πλέον για κυβερνήτης της Αριζόνας. Εδώ έχουμε μία γρήγορη εναλλαγή εικόνων όπου δείχνει την υποψήφιο να υποστηρίζεται από τον Τράμπ και από μια πλειάδα από άλλους ανθρώπους της καθημερινότητας, συνοριοφύλακες, γονείς κτλ. Σε αυτό το μέρος δείχνει ποία θέματα θα ασχοληθεί όπως, λαθρομετανάστευση, κτίσιμο του τείχους, με τους νέους κολλέγιο και εργασία, προστασία των παιδιών στα σχολεία από ακατάλληλο περιεχόμενο, με το πρόβλημα των ναρκωτικών, με τις ψεύτικες ειδήσεις , με το θέμα της άμβλωσης κτλ.

Ανάλυση.

Γίνεται χρήση της πολιτικής διαφήμισης από την υποψήφιο διότι μπορεί να ελέγξει το περιεχόμενο του και το μήνυμα της μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές θέλει στα ΜΜΕ. (Σαμαράς, 2008)

Έχει πολλά δίπολα αντιπαράθεσης που δείχνουν την διαφορά μεταξύ της Kari Lake και της υποψηφίου των δημοκρατικών. Μερικά από αυτά είναι, οπλοφορία και οπλοκατοχή, εναντίον των αμβλώσεων, εναντίων των υποχρεωτικών εμβολιασμών της μάσκας και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Έχουμε άμεσες κατηγορίες εναντίον στην κυβέρνηση Biden για την παράνομη μετανάστευση μέσω του Μεξικού, αδιαφορία για τα σύνορα, για τα ναρκωτικά που εισέρχονται.

Υπόσχεται να προστατέψει τα παιδιά στο σχολείο από ακατάλληλο περιεχόμενο, δυνατότητα για τους νέους να μπορούν να ορίζουν την μοίρα τους – κολλέγιο ή επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι εναντίον των ψευδών ειδήσεων και των εμπόρων ναρκωτικών.

Γίνεται μία χρήση πλειάδας από σύμβολα (Fiske, 2010) όπως η Αμερικανική σημαία, και το κόκκινο που είναι το χρώμα των Πεπουμπλικάνων. Όποτε αναφέρεται στον θεό εμφανίζεται μία εικόνα ενός αεροπλάνου όπου οι εξατμίσεις του ζωγραφίζουν ένα σταυρό στον ουρανό. Χρήση και οπλοκατοχή όπλου από την υποψήφιο. Αναφορά και παρουσίαση του Ρέιγκαν και του Τράμπ.

Η ένταση της παρασκηνιακής μουσικής αυξάνει σταδιακά φτάνοντας στο αποκορύφωμα της στο τελευταίο μέρος τη διαφήμισης. Υπάρχει τέλειος συντονισμός της φωνής της υποψηφίου με τις εικόνες που εμφανίζονται και την παρασκηνιακή μουσική.

Υπάρχει φυσικά μεγάλη επεξεργασία -μοντάζ – (Μπουρδουκούτας, 2012) με το οποίο πετυχαίνετε ο στόχος που είναι να αναδείξει την ικανότητα και την θεόσταλτη εντολή (μεσσιανική)  της υποψηφίου για να διοικήσει την Αριζόνα.

Η διαφήμιση έχει ολοκληρωμένη πλαισίωση και επιτυχημένη ανάδυση συναισθημάτων. Είναι στοχευμένη για το δημογραφικό κοινό της πολιτείας της Αριζόνας. Απευθύνεται σε άτομα που είναι οικογενειάρχες, σκληρά εργαζόμενοι, μεσαία τάξη και βαθιά θρησκευόμενοι. Απευθύνεται σε άτομα που είναι εναντίον των αμβλώσεων, υπέρ της οπλοφορίας και υπέρ της προστασίας των συνόρων από παράνομους μετανάστες και των ναρκωτικών. Κλείνοντας η διαφήμιση είναι καθαρά πολωτική (DeVito, 2004) ακολουθώντας την πετυχημένη τακτική που χρησιμοποίησε ο Τράμπ το 2016.

 

Andreas Michaelides

Knowledge Knows No Bounds: Join Our Cause, Donate to Our Blog Today!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *